Menu

Home
Terreinrijden
De Samurai
De Grand Vitara
Vakantie Schotland
Contact


Onze verbouwing

Behalve onze hobby, neemt ook onze verbouwing een groot deel van onze tijd in beslag, daarom een extra pagina op deze website met de vooruitgang en foto'van onze verbouwing.

In oktober 2008 kregen we de sleutel van ons huis in Hoogezand. We stonden toen net op het punt om te gaan trouwen, dus dat hebben we eerst gedaan en daarna zijn we begonnen met ons huis. Beneden hebben we alles geschilderd en in onze slaapkamer is er een nieuw plafond in gekomen en boven hebben we verder alles behangen. Ook hebben mijn schoonvader en Niels een vlisotrap naar de zolder gemaakt.

Bij een nadere inspectie van mijn schoonvader onder de vloer, kwamen we erachter dat de vloerdelen rot zijn... de balken zijn gelukkig van beton, maar we moesten wel flink aan het verbouwen om de vloer te vernieuwen! schimmel....

Oude 'muur'In de woonkamer was een deur dicht gezet met een plank.
Die plank hebben we eruit gehaald en er celbetonblokken in gelijmt,
daarna kon Niels de muur opnieuw stucen.

vlisotrap plaatsennieuwe muur

We hebben nog via een advocaat geprobeert om de rotte vloer te verhalen op de vorige bewoners, maar de advocaat liet het er een beetje bij zitten en we kregen uiteindelijk niks gedaan. Al die tijd stond onze verbouwing echter wel stil en ondertussen was ik ook zwanger, dus deden we ook veel minder. We waren wel begonnen met de schuur, want achter in de schuur zouden we een bijkeuken maken. De keuken zou naar de huidige bijkeuken verhuizen.

Vlak voor de geboorte van onze dochter had Niels de vloer van het achterstuk van de schuur helemaal eruit gehakt, daarna hebben we heel de winter vorst gehad, waardoor de nieuwe vloer storten erg lang op zich liet wachten. Ondertussen hebben we wel de isolatie en leidingwerk enzo gelegd.

18 juli 2010 lag de vloer erin en konden we de dekvloer leggen.

dekvloer mixengietvloer
Ondertussen waren we ook begonnen met het leidingwerk buiten. Dit zat echter niet helemaal mee... Toen we alles open hadden liggen, kregen we ineens een kletsnatte zomer. 30 augustus was het een strijd tegen de regen om alles in orde te krijgen.

water scheppende geulenvoorkant huis
Het was ruime tijd een flinke bende op onze oprit:)
Toen dit alles klaar was, kwam er weer een winter aan. De nieuwe kozijnen waren eind oktober klaar, maar toen was het alweer zo koud, dat het lastig werd om ze toen te plaatsen, dus maar weer wachten tot de winter voorbij was. Maar 19 maart 2011 was het dan eindelijk zo ver! Mijn schoonouders namen de kozijnen mee en samen met mijn schoonouders en vader hebben we de kozijnen op hun plek gezet.

kozijn achterachterkant staatvoorkant
Eindelijk ons tochtgat dicht.
Een week later was familie en vrienden opgetrommelt om het dak erop te zetten, dus bij deze papa, Hans, Wilfred, Ilona, Arjan, Anneke bedankt en mama en Monique bedankt voor jullie steun en toeverlaat!

voorkant dagdak erafpannen eraf
Eerst alles eraf...
zonder dakvan achterkant geziendak er weer op
dakdekkersHet dak zelf hebben we laten dekken door dagdekkers. Die konden gelijk diezelfde week al, want ze waren nog maar net weg en toen begon het te regenen. Gelukkig was het dak waterdicht!Tja, en toen moest er binnen natuurlijk nog vanalles gebeuren, want de vloer van de oude bijkeuken moest er nog uit, de muren moesten geisoleerd worden, de leidingen moesten erin, vloer isoleren en beton storten. Maar gelukkig waren we nu niet meer zo afhankelijk van het weer. We moesten ook stenen bikken, want het dak was deels een stuk hoger geworden, dus moesten we nog wat stenen opmetselen.

vloer breken

16 april moesten we er weer aan geloven, hard werken, want de vloer van de oude bijkeuken moest eruit. We hadden voor het gemak weer een grote breekboor gehuurd en het ging eigenlijk best snel. Er lag echter wel heel veel puin ook onder de vloer, dus eer we dat er allemaal uit hadden. We hebben zelfs van een lekke emmer een zeef gemaakt, maar uiteindelijk was het helemaal leeg en konden we beginnen met isoleren en leidingwerk leggen.


En 20 mei was de volgende grote stap, beton storten!!!

Mirte tussen de leidingenstortenbetonmolen
En nu? Met het beton erin, schoten we ineens enorm op. zoals je op de rechter foto al ziet, hadden we ook al celbetonblokken besteld en ik heb die er allemaal ingelijmd, ging best goed:) Het weekend van 9 juli staat op de planning dat we de ketel gaan verhuizen naar de nieuwe bijkeuken en dan zijn de muren bijna klaar voor de stucadoor! Maar dat doen we na de vakantie, we zijn eerst heel erg aan rust toe!

UP